Om korpset

1_IMG_6457_1

Korsvoll Skolekorps gir et tilbud til barna som sogner til Korsvoll skole og Kringsjå skole om å oppleve gleden ved å spille et instrument og ved å være med i et korps. Helt siden stiftelsesåret 1964 har korpset vært en sentral del av Korsvoll skole, og har omlag 60 medlemmer i alderen 7-17 år, fordelt på aspirant, junior og hovedkorps + drilltropp. Korsvoll skolekorps skal være et sted hvor medlemmene får god musikkopplæring, opplever spilleglede og et godt sosialt samhold på tvers av alder og kjønn, hvilket er spesielt for denne fritidsaktiviteten. Hos oss er det ingen ”innbytterbenk”, alle får være med! Vi satser på instruktører med god musikkbakgrunn og som er flinke til å jobbe med barn og unge.

Korpset opptrer gjerne ved større og mindre arrangementer knyttet til skolen og lokalmiljøet.  I tillegg til de taktfaste marsjene som fremføres rundt 17.mai, spiller korpset variert musikk – kjente sanger og filmmusikk så vel som klassiske og jazzinspirerte stykker. Korpset deltar i konkurranser. I 2014 ble korpset 50 år, og jubileumsturen gikk til USA hvor det ble marsjert og spilt blant annet foran Lincoln Memorial i Washington DC og Foley Square i New York City. I 2019 blir korpset 55 år, og da er tiden kommet for en spennende tur til et Europeisk land.

Korpset har janitsjar-besetning, det vil si treblåsere, messingblåsere og slagverk. I tillegg har korpset en fin drilltropp!

Korsvoll Skolekorps gir medlemmene et trygt miljø med solid nettverk også på tvers av aldersgruppene. Elever kan spille i korpset helt fra 3. klasse (drill fra 2. klasse) til de er ferdig med videregående skole. Normalt skjer rekruttering av nye aspiranter i mai/juni fra Korsvoll skole og Kringsjå skole.